ByLine

ByLine
Følg meg på min nye blogg

søndag 31. oktober 2010

Tripp trapp i ny drakt

God kveld søde bloggvenner!!
Denne helgen har vi oldt på med en del prosjekter hjemme. Og det er deilig hver gang noe blir ferdig. Innimellom lek, moro & familiekos har jeg blant annet rukket å pusse opp en gammel tripp trapp stol.

Den var ganske slitt og kjedelig da jeg fikk kloa i den gjennom noe familie. Men etter litt pussing  & noen strøk maling synes jeg den har blitt riktig så fin.  Den er malt i en dus lysblå/ grå farge. Så nå er den både guttetet & den passer fint inn med resten av interiøret oppe i ved kjøkkenet og spisebordet.
Stolen manglet bøyle, men jeg kjøpte et av de nye bøylesettene til Stokke som består av ryggplate og bøyle. Ryggplaten passet ikke til denne stolen ( som i alle fall er 15 år gammel), men bøylen passet. Så nå skal jeg bare få tak i en pute til å ha oppi, og så sier jeg meg ferdig med det prosjektet.
Mini har allerede tatt den i bruk &  var veldig fornøyd .
Slik så den ut før malerkosten fikk svingt seg.
 
Goood kveld til dere alle!

lørdag 30. oktober 2010

Lille kattepus

Denne helgen er vi "barnevakt" for naboens skjønne lille pusekatt. Til stoor glede for minsten. Han er i sitt ess når pus kommer hjem, og er raus med både kos & klem til sin nye firbeinte venn.
Dagen i dag har bare flydd avgårde. Vi har fått gjort en hel masse hjemme, og det føles godt. Guttene våre har byttet soverom i dag,  så nå har eldstemann overtatt det minste rommet, og minsten fått det største. Høres kanskje litt bakvendt ut, men når Jørgen har sine små venner på besøk, er det stort sett i  kjellerstuen de befinner seg & han hadde veldig lyst på lillebror sitt rom. Så da ble det sånn. Og ikke minst blir det enda mer plass å rote på når mini nå får stort rom & skal bytte fra sprinkelseng til stor seng. Vi har enda ikke kjøpt denne, men planen er å få gjort det løpet av uka.
Bilder kommer senere. Må bare få gjort den siste finish.
Siste del av Skal vi danse nå & smågodt i skåla... deilig lørdagskveld

FamilefrokostJeg bare elsker lørdags & søndagsmorgen.  Familiefrokos & god tid rundt frokostbordet med mine kjære.
I hverdagene blir det liten tid til frokost kos, men lørdagene & søndagene blir det prioritert.
Vi er ikke spesielt avanserte i matveien, men koser oss likevel.  Frokostblandinger, rundtstykker med pålegg, melk, juice & kaffe sørger for et deilig måltid.
I dag skal vi ut å kjøpe ny seng til minsten....har utrolig nok klart å lokke mannen med på Ikea..
Deilig lørdag til alle dere.
Good klem

torsdag 28. oktober 2010

Jeg ønsker meg....

...smykkene & armbåndene fra So B!! De er jo bare rålekre & oser party.  Så de ligger ganske høyt oppe på min ønskeliste om dagen. En venninne av meg har tatt de inn i butikken sin, så i morgen tenkte jeg meg en tur ned å se på dem. Men det blir med titting. Økonomien tilsier ikke noe smykkekjøp på meg. Mye annet som må prioriteres først. Men det er jo lov å drømme......

onsdag 27. oktober 2010

Tittei fra meg


God aften!

Jeg gjør som flere av dere andre & henger meg på presentasjonsrunden til NIB!
Dette er altså meg, Line, som står bak bloggen LykkeLine! Jeg er 33 år, samboer med min kjære Per Christian & mamma til to skjønne gutter. Jørgen på 5, 5år og William på 20 måneder. Om tre uker venter vi prins nummer tre, så i disse dager går jeg egentlig bare rundt og venter!
Jeg er født og oppvokst på det blide Sørlandet, nærmere bestemt Kristiansand.  Etter videregående flyttet jeg til Oslo og begynte på journaliststudier der. Etter to år i hovedstaden, pakket jeg kofferten & satte kursen til Australia, hvor jeg tok en 3-årig Bachelor grad i media & kommunikasjon.

Etter det flyttet jeg tilbake til Oslo & ble boende helt frem til eldstemann ble født.  I Oslo jobbet jeg en periode som journalist i Se & Hør, og var også innom noen av de andre bladene i forlaget.  ( Cosmopolitan, Mag, D! )


Men nå er vi altså tilbake i sør & har bodd her i fem år. Jeg jobber som nyhetsjournalist i en avis.  Men jeg har ikke helt klart å legge fra meg glamourpennen, så jeg skriver fortsatt reportasjer for blant annet Cosmopolitan.


Jeg er ganske fersk i blogglandia & har kun holdt på i knappe to måneder. Likevel har jeg allerede rukket å bli " kjent" med flere av dere & det setter jeg stor pris på. Elsker alt som har med familie, mote, interiør. & mennesker å gjøre! Og denne bloggen vil jeg bruke som et redskap for å få utløp for alle mine tanker og følelser omkring mye av dette.
INSPIRASJON:
Som dere leste i forrige innlegg er jeg en magasinjunkie, så mye inspirasjon henter jeg naturlignok fra de x-antall magasinene jeg leser. Men også nettet er blitt viktig, og ikke minst alle de fine bloggene.
MIN FAVORITT:
Oj, det var vanskelig, for jeg har egentlig flere favoritter. Men hvis jeg skal velge en ting, så må det være de hvite Verner Panton stolene vi har til spisestuen. De er fantastiske å sitte på en hel kveld & jeg elsker det enkle designet på dem
DRØMMEHJEM:
Jeg er heldig, for drømmethjemmet mitt ( vårt) er snart en realitet. Etter tre års søking hos kommunen har vi endelig fått byggetillatelse til å sette opp drømmehuset vårt på en utskilt tomt hos svigers. Helt i strandkanten, et steinkast fra sentrum i Kristiansand,. Ja, jeg vet vi er heldige, for slike tomter finnes ikke her nede lengre.
Huset er ganske moderne i designet, med mye store vinduer ut mot sjøen, Inne vil det være luftig & åpent med mye skapplass. Et eget 40 kvadratmeter paradis for meg og min kjære med soverom, tilhørende baderom& walking closet er luksus. Forsatt gjenstår nesten all planlegging av innredningen, men mye er klart i hodet, så jeg gleder meg til sommeren når huset etter planen skal være ferdig.
UØNSKET:
Jeg er ingen tilhenger av stressless stolen, så den vil jeg helst ikke ha i hus. Heller ikke sterke farger på interiøret. Jeg elsker det lyse, duse, delikate
Heller ikke massive mørkebrune møbler ønskes spesielt velkommen hos oss.
DET BRENNER: 
Mann & barn !! Viktigste i livet mitt!!  Ellers er jo også en del av livene våres foreviget på macèn min, så den hadde det vært fint å fått med seg. Hvis jeg skulle klart å karre med meg enda mer, måtte det vært smykkeskrinet mitt som rommer masse fine smykker som jeg både har arvet, fått & kjøpt opp igjennom årene.
GODFØLELSEN: 
Noe av det beste som finnes er når mine to skatter kommer løpende i mot meg når de blir hentet i barnehagen. Om dagen har vært slitsom & stressende ( noe den ofte er i et mediehus), blir alt glemt når de små armene henger seg rundt halsen min. 
I det hele tatt synes jeg det å tilbringe tid med mine kjære gir meg en god følelse hver eneste dag. 

tirsdag 26. oktober 2010

Magasinjunkie..Noe av det beste som finnes, når barna er i seng, og dagens plikter som klesvask, bretting & rydding etc er over, er å slippe seg ned i sofaen & bare koble ut.

Når man i tillegg har masse koselige blogger å titte på & et nytt magasin mellom hendene. er det ordentlig hverdagslykke hos meg i alle fall. Og ja, jeg er en skikkelig magasinjunkie.

Siden jeg selv også skriver for et av de største dame/motebladene, følger jeg naturlignok med på hva som skjer i andre magasiner. Både norske, men vel så gjerne utenlandske.

Her hjemme liker jeg godt Kamille ( for å ta et annet blad enn der jeg bidrar) & det er det bladet jeg skal kose meg med i kveld.

Super tirsdagskveld til alle dere !!
Klem fra meg

Syprosjekter

Jeg har fått syånden over meg i det siste. Det har blitt mye puter, småting & litt omsying av klær det har gått i.
( med andre ord ikke veldig avansert & jeg er ikke kommet dit enda heller....)

Jeg har alltid hatt mamma til å sy det jeg trenger opp igjennom, men nå har jeg altså
funnet ut at det kan være greit å lære noen ting selv også.

Så i går kveld prøvde jeg meg på en sånn multipose til gutterommet.
Tenkte den var grei å samle litt leker & annet småstash i.

I dag skal jeg til frisøren & på svangerskapskontroll. Greit å freshe opp frisyren før babyen kommer....kan jo bli litt
 hektisk de første ukene etter han er født.

Fantastisk tirsdag til dere alle.


mandag 25. oktober 2010

Engler daler ned...

På vår lille søndagstur tok vi som nevnt turen innom en interiørbutikk som ligger litt opp i landet her i sør. De har så masse fint der inne, og prisene er myyye rimligere enn masse annet. Blant annet kjøpte jeg meg en stor lykt til å ha inne for  bare noen hundrelapper. Nesten samme variant har de på Slettvoll ( og jeg kan ikke se forskjell) til nærmere to tusen, så jeg var godt fornøyd med det besøket.

 I itllegg kjøpte jeg ett par småting til julepynten. En stor engel til å ha telys eller kubbelys inni, pluss strassanngeng til å henge på lysestaker, bordlamper eller hva det måtte være.
I dag blir det en tur på Ikea for min del. Ungene er friske & i barnehage & permisjonen min er startet!!
Ha en deilig ukestart alle sammen...


søndag 24. oktober 2010

Deilig søndag
I dag har vi hatt en nydelig søndag her hjemme. Etter en lang & god frokost, og litt spill, kos og tvtitting på

morgenkvisten, tok vi bilen og kjørte på biltur. En times kjøring fra byen ligger det en gård hvor de har en søt

interiørbutikk.   Så vi satte oss i bilen & kjørte opp dit. Her fikk småguttene også årets første møte med snøen.

Selv om det ikke var kommet så mye snø, var det nok til at det knitret under beinene når vi gikk.

Nydelig lyd!!

Det ble en fin trilletur med vogna& en tur innom interiørbutikken. Kjøpte med ett par småting som jeg skal vise dere i morgen!! 

Nyt resten av søndagen!

lørdag 23. oktober 2010

Pelsvest

I dag har jeg vært og kjøpt meg en pelsvest. Kanskje ikke akkurat riktige tidspunkt å handle klær på med hensyn til kropp & fasong akkurat nå ( relativt høygravid), men jeg har lenge hatt lyst på en vest, så når en av mine favoritt interiørbutikker her i byen  hadde fått inn en drøm av en vest måtte jeg slå til.
Prisen var slett ikke gal 839 kroner betalte jeg for herligheten.
Jeg har ikke fått tatt bilde av vesten enda, men det kommer. Føler ikke helt for å posere med kulemagen akkurat nå. 
Men hva synes dere om pelsvester & hvordan ville dere brukt/stylet den?

Min vest likner nok mest på den oppe til venstre, men den er liksom ikke helt slik heller. Lover å ta bilde litt senere....fredag 22. oktober 2010

Innedag & fredagskos

Nok en dag preget av sykdom her hjemme. Jørgen er fortsatt ikke frisk,
 så det har blitt mye innetid i dag. Men jeg & guttene har kost oss hjemme med modellkitt, kakebaking & tegning.

Vi hadde også besøk av Mimmi. Det er mammaen min & altså guttenes mormor. Men da eldstemann var liten klarte han ikke si mormor, så da ble det Mimmi.
Hun har forresten nettopp flyttet inn i ny leilighet. I ett år har hele leiligheten blitt totalrenovert. Tak & vegger har blitt revet ned & alt er nytt og fint.

En liten smakebit fra stua kommer her:


Ha en flott kveld! Nå er det fredagskos!!

Litt nytt på vaskerommet
I går kom min snille mamma med disse to søte boksene til å ha vaskepulver i. Frem til nå har jeg hatt vaskepulveret i de vanlige pappboksene pulveret kommer i, men jeg har sette så mange av dere med sånne søte bokser. Så jeg ble superglad da mamma tilfeldigvis hadde lest tankene mine & dukket opp med disse.

Så nå gjenstår bare å få litt orden der inne. Vaskerommet er LITE & TRANGT, og alltid fullt av klær. Synes ikke jeg gjør noe annet enn å vaske & brette klær om dagen. Men sånn er det vel for alle.

Planleggingsdag i barnehagen i dag så i dag blir det kosedag med mine to prinser!!! Kjedelig at eldstemann fortsatt er syk, men vi får bare gjøre det beste ut av dagen & håpe at han snart blir frisk.
HAPPY FRIDAY

torsdag 21. oktober 2010

Ludokveld....


Det etterlengtede IKEAbesøket utgikk i dag.  I stedet ble det hjemmedag med eldstemann som har hatt høy feber hele dagen. Hadde egentlig planer om en tur på ettermiddagen når mannen var kommet hjem, men da febermåleren viste 40,2, da hadde jeg ikke noe ønske om å bevege meg ut fra huset likevel.

Det har mest blitt tv-titting, DS-spill & kos i dag. Men når minsten var i seng nå i kveld, kjørte vi gang med Ludomesterskap. Jørgen var suveren vinner, med pappa som nummer to.....sisteplass gikk til undertegnede.
I morgen er det planleggingsdag i barnehagen, så da skal begge guttene være hjemme. Håper på en feberfri dag & goood start på helgen.
Og godt mulig jeg titter innom
IKEA.

Våkenatt med minsten


En riktig god morgen til dere alle!! Her har det vært en søvnløs natt. Minsten, William, holdt det gående i 3 timer i natt. Ville ikke sove i egen seng.  Vi  har slitt med han&søvn helt siden han ble født. Han sover minimalt og våkner tusen ganger hver natt. tror vi har prøvd alt...inklusiv sovemedisin (vallergan). Men så kom det til et punkt at man bare trenger søvn, så vi har tatt han inn til oss løpet av natten de siste månedene når han har styr som verst.  Men nå er det jo snart babytid igjen, og da kan vi ikke ha to småtasser der inne . Så de siste to ukene har vi lagt en madrass på gulvet inne på rommet hans, og en av oss har lagt seg inn der når han har våknet & vi har ikke tatt han ut av egen seng.

I natt sov han fra han la seg 19.30 til klokka 03.00.....men da var det slutt. Da holdt han det gående til kl ti på seks.

Og innimellom alt dette har eldstemann, Jørgen,  hatt høy feber i natt, så vi har hatt hendene fulle & løpt frem og tilbake mellom gutterommene denne natta.
Heldigvis har han ikke feber nå & føler seg bedre, men usikker på om det blir noen Ikeatur på meg før kvelden når mannen er hjemme fra jobb igjen. Må hvert fall se an formen til lille prins.

Har dere noen gode råd til hvordan få en 20 måneder gammel sta og viljesterk liten gutt til å sove om natta? Føler vi har prøvd alt.... men håper jo noen har noen gode råd vi ikke har vært innom.

Nå sitter jeg & Jørgen og koser oss med rundstykker & kakao

onsdag 20. oktober 2010

Dagen før dagen!!

I morgen åpner IKEA på Sørlandet, og det er nok ikke bare jeg som ser frem til at varehuset kommer sørover.  Men hva er det egentlig med IKEA som får oss damer til nærmest å gå av hengslende?  Produktene er fine, og gunstige prismessig, men noe ekstraordinært over dem er det jo ikke. Men likvel trekker varehusene fulle hus dag etter dag. Og jeg tror ikke det blir noe annerledes her i sør.

Og jeg gleder meg som en unge til å se hvordan det nye store IKEA varehuset er blitt.
Selv flommer ikke huset våres over av IKEAmøbler, men det kan jo ha noe med at vi har måtte reise langt for å handle & at mannen her i huset har IKEAskrekk, Jeg er usikker på om det blir noen forskjell nå. Som han selv sier så får han nesten frysninger på ryggen bare han ser en IKEApose. Og det har ikke noe med produktene å gjøre, men det er tanken på å ferdes rundt på varehuset i lang tid som gjør at han grøsser bare ved tanken. Men det er jo bare sånn mange menn er, så det skal jeg klare å leve med. Selv om det nok blir overfyllt med mennesker på åpningsdagen i morgen, har jeg ikke tålmodighet til å vente. Mens mannen er på jobb & ungene i barnehagen  kommer mor i morgen til å tilbringe de første timene av dagen på Sørlandets nye møbelvarehus. Og jeg gleder meg.
Men først skal denne dagen nytes. Ha en fin dag alle sammen!!
tirsdag 19. oktober 2010

Kjellerstua


Jeg har ikke vist dere bilder fra kjellerstua våres enda. Rett og slett fordi det er et av rommene jeg ikke er helt ferdig med. Men nå ser det ut til at det drøyer, og blir prioritert ned på lista hver gang vi går i gang med prosjekter her hjemme, så da kan jeg liksågodt vise dere litt hvordan vi har det.
Det er en liten stue, med hems opp under taket.  Så her kan guttene ha overnattingsgjester. Det er her vi sitter på kveldene-  ser tv og slapper av. Vanligvis tenner vi masse stearinlys, men jeg tente ikke disse i dag nå når jeg tok bildene. Erfaringsmessig blir de ikke så fine da.
Hodet mitt jobber stadig med å finne ut en genail løsning på denne lille stuen, men foreløpig får jeg slå meg til ro med hvordan vi har det.
I kveld blir det god til til en ordentlig bloggrunde. Mannen er hos en kompis for å planlegge guttetur & ungene er i seng. Så nå er det bare jeg & mac`en- pluss tv`n som surrer i bakgrunnen.
Nydelig kveld alle!

 

Ny duft til mannen

I går bestilte jeg en ny duft til min kjære. Abercrombie and Fitch sin herreduft FIERCE. Den lukter bare helt himmelsk. Så vidt jeg vet kan den kun kjøpes i A &F butikker. I alle fall har ikke jeg fått kloa i den før en venninne av meg som er på reise plukket den med seg i går. Så nå gleder jeg meg bare til den kommer i hus.

Jeg har luktet på den mange ganger, og synes den er fantastisk. Det samme vet jeg at min kjære gjør, så jeg tipper han blir glad for denne.

Nå skal jeg ut å fortsette på postkasseprosjektet mitt. Ha en kjempefin dag så lenge.

mandag 18. oktober 2010

Prosjekt: postkasse

Jeg drømmer om en hvit eller lysgrå postkasse fra Bruka, og har ventet en stund på å få kjøpt meg en slik. Men det er liksom alltid noe annet som blir prioritert før postkassekjøp, så foreløpig har vi en kjedelig vanlig grønn postkasse som denne.
Og enn så lenge må jeg vel se meg fornøyd med denne, så da tenkte jeg å prøve å freshe den opp litt. Har derfor gått til innkjøp av litt sprayfarger. Litt usikker på om det kommer til å bli en suksess eller ikke, men jeg tenker det er verdt å prøve.
Så nå skal jeg ut i garasjen for første sprayestrøk.
Hvordan resultatet blir skal dere selvsagt få se,  og jeg regner å ha den ferdig løpet av ett par dager.

Oksö Kleskompani

I dag tenkte jeg å skryte litt av min kjære. I mange år har han drømt om å starte eget klesmerke, og for snart to år siden ble det en realitet. Sammen med tre kompiser startet han opp noe som heter Oksö Kleskompani.
Oksö sine klær er inspirert av havet, skjærgården og alt det har å tilby. Derav også navnet Oksö som egentlig er et fyrtårn ute i den Sørlandske skjærgården. Foreløpig består kolleksjonen av Pikè t-skjorter til dame & herre, samt hettejakker. Nye ting er snart på vei, så det er spennende å følge denne kvartetten videre. Enda er det et lite prosjekt, og noe guttene jobber med på siden av sine andre jobber.

Her er tre av Oksö-gutta  Per Christian Osmundsen, Jarle Furuborg & Fredrik Strømstad  fotografert i forbindelse med en reportasje om dem i Her & Nå. ( min kjære i lilla & rød pikè)


Klærne selges på to butikker her i Kristiansand, og også over nettet på deres egen nettside www.okso.no ( den er under konstruksjon, så derfor litt halvveis og lite oppdatert for øyeblikket)

Gutta har allerede fått en god del markedsføring i form av reportasje i Her & Nå, og at klærne har blitt vist frem av kjente ansikt på TV-skjermen. Og de jobber stadig med å få solgt enda mer & vist frem klærne sine!!

Det var dagens skryt fra min side. For det er jo ikke til å legge skjul på at jeg er litt stolt av min kjære!!
Ønsker dere alle en kjempefin dag!! Lillegutt er heldigvis enda bedre i dag, så det lover godt!! God klem til dere alle!

søndag 17. oktober 2010

Sofa-avslapping!!

Endelig, sider jeg bare!! Nå har både jeg og min kjære sunket dypt ned i sofaen. Det har vært en lang dag med en syk liten pjokk. To turer på legevakta. Men vi slapp innleggelse på sykehuset, og nå sover han søtt i sengen sin. Litt tett i brystet, men ingenting i mot det han var tidligere i dag, så da kan mor også roe seg ned litt.
Litt lek, smil & latter fra lille prins ble det også, og det gjør godt!!
Håper natta blir fin, og dagen i morgen enda bedre. Takk for koselige hilsner. Nå skal jeg innom alle deres fine blogger.  God søndagskveld til dere alle!!
William

Søndag og legevaktbesøk

Føljetongen med syke barn ser bare ut til å fortsette. I dag er det minsten som har fått en kraftig forkjølelse. Han har vært skikkelig pjusk & utover morgenen ble han helt tett i pusten. Han har ikke astma, men blir lett litt tett...Så det blei en tur opp på legevakten med lille gull. Der fikk vi beskjed om at han var potte-tett, og måtte enten legges inn eller prøve å sitte med pustemaske en stund.  Vi prøvde maske først da de anbefalte dette. 


Det var en meget uvillig liten tass som satt med maske over nese og munn, vred seg redsel og bare skrek. Grusom opplevelse for mor. Og spesielt psykisk sterk er jeg kanskje ikke akkurat her jeg går høygravid heller. Så glad min kjære har litt bedre psyke enn meg.  I alle fall ble vi sendt hjem etter ett par timer, med beskjed om å komme opp igjen om noen timer for å se om ting har blitt bedre. Hvis ikke legger de han inn på sykehuset for å få åpnet opp pusten skikkelig. Heldigvis forsikret legen oss om at det ikke er farlig, og mange små som blir så tette i denne skarpe luften.


Nå sover han i alle fall søtt pappas armer .


Huff, det finnes ikke noe verre enn når de søte små blir syke. De er så hjelpesløse, og blir plutselig enda mindre. jeg vet ikke åssen det er med dere, men jeg er nok i overkant engstelig når de ikke er i form, og klarer aldri slappe av.  fredag 15. oktober 2010

Deilig sjøluftI dag har vi vært hos svigers på middag og kake i annledning vår nevø sin 12 års dag. Familieselskapet ble holdt hos farmor & farfar til stor glede for store og små. Nydelig middag og fantastiske kaker.  Men noe av det beste var når jeg og min kjære tok en liten tur ut på tomta hvor vi snart begynner å bygge drømmehuset vårt.  Vi har fått skilt ut tomt på eiendommen deres, og til sommeren kan vi  forhåpentligvis flytte inn i nytt hus i sjøkanten.  I dag var det blikkstille på vannet, og den deilige høstlufta blandet med saltvann & sjøluft var bare fantastisk. Ååå som vi gleder oss. Jeg bare måtte ta et bilde av vår kommende utsikt fra stua....

Nå er det fredagskos med min kjære som står på programmet. Ønsker dere alle en nydelig kveld. Håper på sol & deilig vær i morgen så vi kan være ute og kose oss.
God klem til dere, og takk for navneforslagene. Vi er ikke kommet noe nærmere hverandre der enda...

Happy Friday!!

ENDELIG helg!! Fredagen må jo være den beste dagen i uka. Snart fri for alle mann alle i huset her. Deilig å være sammen med familien i to hele dager uten jobb, barnehage og det som er.  I dag er det rengjøring fra morgenen av. For så å ta en kafetur med en venninne. Bursdag til en nevø på ettermiddagen, og til slutt kveldskos med samboer & våre to skjønne prinser.

Ønsker dere alle en nydelig fredag så lenge. Nå venter pliktene før friske blomster kommer på bordene.

torsdag 14. oktober 2010

Hva skal gutten hete...


Jeg går fortsatt og ruger her hjemme. 5 uker til termin, så jeg er egentlig på overtid i forhold til eldstemann som ble født 6 uker for tidlig . Selv om alt gikk fint med han, og han klarte seg selv uten pustehjelp etc så var det i tidligste laget med 6 uker før termin synes jeg. Minsten holdt seg litt lenger i magen, og var der til tre uker før termin. Og med min skrale form ( har snart kastet opp i 9 mnd, samme som sist gang) , så håper jeg for gudsskyld ikke at jeg går over tiden denne gang.

I alle fall.. det nærmer seg, og enda er vi ikke i nærheten av å bli enige om noe navn. Vi er helt på forskjellige planeter hva navn angår, og de vi kanskje begge synes er fine, er det noen av våre nærmeste venner som har på sine barn. Og da er ikke det heller alltis så lett.

Guttene våre heter Jørgen ( 5,5år) & William ( 20 mnd), og nummer tre aner vi ikke hva skal hete. Samboeren min drømmer om at nummer tre skal hete PONTUS!!  Men jeg er ikke helt komfortabel med det, og assosierer det med så mye rart. Hva synes dere? Selv er jeg mer på de klassiske navnene som Tobias, Fredrik, Christoffer... etc...uten at jeg har noen helt klar favoritt. Eller jo, favoritt har jeg. Det er Christian ( siden samboeren & barnas pappa heter Per Christian).  Men så har det seg sånn at våre nærmeste venner har en liten en de valgte å kalle Christian, så da føler jeg vel ikke at vi kan ta det navnet.  Huff, det skal ikke være lett.

Så nå håper jeg kanskje at dere kan komme med noen gode navneforslag til hva lillebror kan hete....

Lekkert nytt

Jeg fikk tilsendt pressemateriale fra danske IB Laursen her om dagen, og mens sykdommen har regjert hjemme hos oss de siste dagene ( derfor så stille på bloggen), har jeg benyttet sjansen til å ta en sniktitt på deres sortiment for neste år. For å si det sånn: Det er MYYYE jeg kunne tenke meg der, så ønskelista er lang.  Første lille smakebit på noe av det lekre de har kommer her.
Ønsker dere alle en nydelig dag!! Nå en liten bloggrunde før jeg må ta meg av den eldste pasienten hjemme !!

tirsdag 12. oktober 2010

Inngangspartiet

 Inngangspartiet er husets første rom.  Det er det første og siste du viser dine gjester når de kommer og går.
Derfor er det all grunn til å gi deg selv & dine venner en varm velkomst!  Selv har jeg forsømt dette området litt nå i høst.  Jeg stod og tenkte på det tidligere i dag at nå må jeg til med en liten oppfrisking utenfor hos oss. For selv om kulda stiger på så er det ingen grunn til at det skal se kjedelig utenfor, eller hva synes dere?
I sommermånedene er gården vår fyllt med benk, blomster, krukker, lykter og det som er av sommerlig pynt. Men under høstryddingen vi hadde her for litt siden fjernet vi det meste & foreløpig har det blitt dårlig med høstpynt.

Hvordan pynter dere inngangspartienene deres i disse månedene vi går inn i nå?

mandag 11. oktober 2010

Søte knapper

Jeg har fått litt dilla på å sy i det siste. Det har gått mest i puter i alle mulige varianter , men også litt andre småting.  Jeg har en mamma som er veldig flink til å sy, og jeg har i det siste hatt noen sykvelder sammen med henne, for at jeg skal lære meg litt mer. Jeg har nemlig aldri ordentlig fått prøvd ut mine sykvaliteter, men nå har jeg altså lært meg litt mer, og blitt skikkelig hekta.

I dag har det blitt ett par nye puter til soverommet til Jørgen & og jeg har handlet inn stoff til noen puter vi skal ha på soverommet også. Så disse skal jeg vise dere senere.

Her om dagen viste en venninne meg en nettside som heter Snella & Petronella hvor de selger masse spennende knapper, brosjer, ringer, mansjettknapper etc med søte bilder, tekster & mønstre. Man kan også bestille knapper med egne foto. Så i dag har jeg faktisk bestilt litt forskjellige knapper. Vet enda ikke helt hva og hvor jeg skal bruke de, men det finner jeg nok ut. Jeg synes de hadde så mye gøy, så jeg klarte liksom ikke la være. En smakebit av hva de har kan dere se her.Finfin kveld ønskes dere alle!!

søndag 10. oktober 2010

Deilige høsten

Jeg har virkelig fått øynene opp, og begynt å like denne årstiden vi er inne i nå. Høsten er jammen en deilig tid. I alle fall når sola skinner & temperaturen er middels.
I dag ble det også tid til en skogstur med minsten. Vi er så heldige å ha et nydelig turterreng nesten rett utenfor døra vår.  Burde absolutt benytte oss av det oftere.


 Eldstemann på 5, 5 år mer eller mindre bor i fotballbingen om dagen, så han fikk vi ikke med på tur. Så mens han & kompisgjengen var ivrig opptatt med lærkula, benyttet jeg, mannen og minsten oss til å ta oss en liten tur i området.  Og ja vi hadde alliert oss med naboene slik at storebror kunne stikke inn der hvis han ville hjem før vi kom. Det skjedde selvsagt ikke.  

Etterpå ble det deilig middag med helstekt indrefilet på menyen. Nå er begge guttene langt inni DRØMMELAND, mens mor & far har satt seg godt til rette i TV- stuen.
Nyt resten av SØNDAGEN!

Interiørgodbiter til JULEN

Søndagsåpne interiørbutikker er rett & slett fantastisk. Kanskje ikke for lommeboken, men hvis man kan klare å stagge alle impulskjøpene som en kanskje ikke trenger,  så behøver det ikke gå så hardt utover lommeboken.  I alle fall synes jeg søndagen er en deilig dag å rusle rundt & titte i de små søte butikkene som bugner av fristelser.
Søndagen er jo en forholdsvis stille dag, så når minsten våkner fra formiddagshvilen sin har jeg planer om å besøke to av de søndagsåpne butikkene her vi bor. Passer jo perfekt at jeg og mini går på interiørjakt, mens mann og eldtstemann tilbringer litt tid i fotballbingen. Grei fordeling det synes jeg.
Det er jo kommet masse lekre julenyheter i butikkene, så for en gangs skyld tenke jeg å være  litt tidlig ute til å peile meg ut julens interiørfavoritter.
Men enn så lenge nyter jeg stillheten i huset litt til & lager meg en deilig kopp
caffè latte.
Nyt søndagen!

lørdag 9. oktober 2010

Friske blomster& helgekos

Bare innom en kjapp tur for å ønske dere alle en fortsatt strålende helg & for å titte litt i de mange fine bloggene der ute. Sola har vært veldig til stede i dag, så det har vært NYDELIG på Sørlandet denne dagen. Vi har vært ute i høstværet stort sett hele dagen & fått gjort en del høstarbeid i hagen og utenfor. Det føles godt å ha gjort disse nødvendige tingene når man omsider setter seg ned for å nyte resten av kvelden.  Lørdagen kunne ikke vært bedre. Vi blogges igjen i morgen. Enn så lenge må dere alle nyte resten av helgen.