ByLine

ByLine
Følg meg på min nye blogg

torsdag 30. september 2010

Drøm søtt...

Soverommet vårt er ett av de rommene i huset som har fått minst oppmerksomhet.  Rommet er malt hvitt, og det lille som er av farger er i  kombinasjonen beige og hvitt. Men nå synes jeg det er på tide å fikse opp litt her inne også. Bortsett fra litt knagger og et speil, er veggene helt tomme. Så nå de nærmeste dagene har jeg tenkt å gjyve løs på en oppfriskning her inne.  Har dere forslag til hvordan ting bør gjøres & hva som bør gjøres, så hyl for all del ut....Dessverre er det ikke plass til de store utskeielsene hva møbler angår. Det er ganske trangt om plassen her fra før av ettersom vi har satt inn et ekstra klesskap, og at vi om noen få uker også skal ha inn vuggen til vårt nye familiemedlem. Men det betyr jo ikke at det ikke kan bli litt koseligere her likevel, gjør det?


Litt nytt...

I dag hadde jeg store planer om å vaske & gjøre rent hele huset. Men jeg kom ikke så langt, så resten får vente til i morra.
I stedet gikk jeg på stoff & stil for å se om jeg kunne finne putestoff. Jeg prøvde meg for litt siden på noen nye puter til Verner Panton stolene våre. De er så lave, så jeg vil ha en pute til dem som man enten kan sitte på eller ha i ryggen. Jeg ble ikke fornøyd med forrige prosjekt, så i dag har jeg prøvd å sy noen nye.
Grå linputer ble altså resultater. Og så malte jeg på med sjablong etterpå. Jeg skal ha det på alle fire Panton stolene. Har sydd alle, men kun malt sjablong på denne ene.  Men hva synes dere. Skal jeg ha lik tekst på alle, bare ha tekst på to av dem, eller forskjellig på alle fire? Blir glad for forslag fra dere kreative bloggvenniner.
Fin fin torsdag til dere alle & snart er det helg!!

onsdag 29. september 2010

Hva har du i sminkevesken?

Som jenter flest er jeg glad i å pynte meg, både med klær,  make up og assesoarer. Og i sminkevesken har jeg selvsagt mine favoritter som jeg stadig vender tilbake til. Så jeg tenkte jeg skulle vise frem de tingene som befinner seg i min sminkeveske.


Bildene taler kanskje for seg, og at dere kjenner til produktene. Men tillater meg likevel til en liten gjennomgang. Ansiktskrem og øyekremen fra Biotherm har jeg brukt en evighet. Perfekt for min tørre hud.


Til vanlig bruker jeg stort sett litt ID bare minerals pudder, maskara, og rouge. Men når jeg skal pynte meg litt mer, så dukker jeg dypere i sminkepungen min. 

Da er Photo finish fra Smashboks genial å starte med etter fuktighetskremen. Huden blir som silke, uten ujevnheter, og når jeg da tar på ID pudderet ( fargen medium beige) blir det perfekt. Når det gjelder rouge er jeg veldig glad i YSL sine. Har to forskjellige, pink bloom & silky nude
Color Fever Gloss fra Lancome i fargen molten er kjempefin synes jeg.
Eyeliner fra Isa Dora, sort, er mer enn god nok for meg
Mascara favoritten er diorshow fra Dior, også denne sort.
Når det gjelder øyeskygge, så har jeg en palett fra Bobby Brown som jeg er veldig fornøyd med.  Nude eye palette heter den. Fra samme merke har jeg en øyebrynsblyant. Også den veldig god.
Den berømte tryllepennen fra YSL, Touche Eclat er også genial. Den har jeg i den lysete fargen.

Ja, det var gjennomgang av sminkepungen min. Kanskje noen av dere kan tenke seg å dele deres favoritter? Det hadde vært gøy!

Verdens beste iskaffe

På min favorittcafè her i byen serverer de det jeg mener må være en av verdens beste iskaffe. Eller, jeg må moderere meg litt... det er lite som slår Starbucks sin variant, men denne er absolutt på høyden. Jeg har ikke tall på hvor mange av disse jeg har kjøpt. Og de snille jentene som jobber der har villig delt bort oppskriften slik at jeg kan lage denne fantastiske herligheten også her hjemme.
For de av dere som ikke har smakt den, så anbefaler jeg å prøve denne oppskriften.
PS: for å veie opp for alle kaloriene som nok sikkert befinner seg i denne, så velger altså jeg å bruke ekstra lettmelk i stedet for vanlig lettmelk.... & iskaffe`n er like god uten krem....

tirsdag 28. september 2010

You are a star!


Hanne Mette som har den superfine bloggen HUSEBY LIVING publiserte tidligere i dag et innlegg hvor hun viste frem noen av de fine stjernene som befinner seg i hjemmet deres. Samtidig oppfordret hun andre bloggere til å gjøre det samme. Det finnes en del stjerner også hjemme hos oss. Det er noen av oss som er veldig svak for disse femarmede figurene. Så her er mitt bidrag.
Kjempegøy om flere kaster seg på!!  Ha en nydelig tirsdagskveld!

Bildeplaner for dagen

Yngstegutten vår William er 20 mnd, og enda har jeg ikke klart å somle meg til å sette bilder av han inn i album. Med eldstemann, Jørgen, så var jeg kjempeflink frem til han var to år ca... men så var det stopp. Har nesten ikke fremkalt bilder heller. De ligger på mac`en. Så med William har det ikke blitt noe album. Men det tenkte jeg å gjøre noe med. Jeg har nemlig en stooor bunke bilder fra de første månedene hans som jeg virkelig må få satt i album. Jeg vil jo gjerne at de skal ha hver sin første-bilde-album. Så da er der vel egentlig bare å sette i gang da tenker jeg. Både album & bilder har vært i hus altfor lenge!!Jeg har nemlig blitt sykemeldt fra jobben nå. I første omgang denne uken, men så får vi se an hvordan det går etter det. Jeg er jo som flere av dere vet gravid , er i uke 33, og vi venter prins nr 3!! Jeg har kastet opp stortsett hver dag hele svangerskapet, og vært konstant kvalm. Helt grusomt. ( og jeg hadde det akkurat likt med William- kastet opp til dagen han var ute i verden) Men jeg har jobbet frem til nå. men har vært heldig å ha det litt fritt i forhold til å gå hjem de verste dagene.
Men nå mener legene jeg bør ta det med ro. Det skal også sies at mine to andre sønner har kommet før termin. 6 uker & 3 uker, så de har jo på følelsen det kan skje igjen.  Så nå har jeg igrunnen ingen unnskyldning for ikke å gå i gang med albumet. Det er ingen jo saker med deadline som skal skrives til morgendagensavis, ungene er i barnehagen & mannen på jobb... så da er det vel bare å begynne.


Strålende tirsdag til dere alle. Her skinner SOLA & det er skjønt!

mandag 27. september 2010

My new shoes!!

Jeg har vært på jakt etter noen høst/ vinter sko som kan brukes nå fremover til snøen kommer, og UGGsene må frem igjen. Jeg har ikke funnet noe  som har kombinasjonen av at jeg liker skoen & at de er behagelige å gå på, og jeg har sett over alt. Men i dag sånn helt tilfeldig, når jeg egentlig ikke hadde tid til å handle så dukket de opp. Perfekt kombinasjon av fashion & comfort!! Me like.


I tillegg kjøpte jeg meg ett par hvite leggevarmere som jeg kanskje kan bruke til av og til. Så nå gleder jeg meg bare til den O`store magen min forsvinner,  formene begynner å komme tilbake & jeg kan ta frem en av mine favorittskinnjakker.
Fin start på den nye uka!

Mandag morgen, og sola skinner. Det er høst, nydelig vær & ungene ble levert glade og fornøyde i barnehagen. Ikke så mye som kunne vært bedre.  Følelsen av å stå opp til ei lys og trivelig gang var deilig. For med " ny" trapp var det akkurat som om hele gangen fikk et løft. Så nå er jeg fornøyd!!


Ønsker alle fantastisk start på uken!!

søndag 26. september 2010

Endelig var trappa blitt ny

Det har vært litt stille på bloggen min i helgen, men det er ikke fordi jeg ikke har hatt noe å melde, men rett og slett fordi tiden bare har flydd av gårde. Mannen har vært på tur, så jeg og guttene har hatt hjemme-alene-helg.  Så aktivitetsnivået hjemme har vært relativt høyt kan jeg si. Og innimellom dette har jeg altså svingt malerkostene på furu-trappa vår.
Sånn så den ut før jeg satt i gang:
 Og nå, en del malingsstrøk senere, er den blitt mye lysere. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Angrer kanskje litt på at jeg ikke malte trinnene hvite. Men jeg får tenkte litt på om det er noe lurt jeg kan finne på med trinnene, eller om de rett og slett bare skal være sånn.  Hva synes dere?
Ønsker dere alle en fortsatt avslappende søndagskveld.

lørdag 25. september 2010

Min venn Bekväm i ny drakt

Krakken Bekväm fra Ikea er blitt en god venn av meg. Jeg har flere av disse krakkene, og bruker dem til mye forskjellig. Ett par har jeg stående ute på terassen & ved inngangspartiet. Så har vi en på rommet til minsten.  Jeg har brukt å male de hvite 
( minsten sin er i en dus lysblå farge), men her om dagen fant jeg at at jeg måtte prøve noe annet.  Jeg byttet til meg en ubehandlet krakk fra mamma ( mot en av mine hvite), og fant ut at jeg skulle prøve å beise den for å få et litt mer rustikk utrykk mot alt det hvite vi har her hjemme.


Et strøk med Jotuns Drivved beis gjorde susen synes jeg. Nå står den riktignok litt feilplassert i gangen, men planen er at den skal opp på kjøkkenet!!
Resultatet kan dere se her: 


En fortsatt nydelig lørdagskveld til dere alle!!

fredag 24. september 2010

Endelig fredagskos

Når mannen er på tur, så danser malerkostene på bordet her i huset. Og i dag har de virkelig fått kjørt seg disse kostene. Trappen i gangen skal forvandles i løpet av helgen mens mannen er på guttetur!! Bilder kommer så klart etter hvert.  Dagen i dag har bare flydd av sted. Men nå sover ungene søtt, og mor kan endelig slappe av med godis, en herlig bloggrunde, og x-factor på tv`n.En herlig fredagskveld ønskes dere alle!!

Rutiner, øvelse, rot & sånn

Med to gutter i hus, og en mann som begynner på jobb klokken syv om morgenen, så hender det ( ganske ofte) at det blir litt styrete om morgenen. Og når vi om 7-8 uker venter nok en liten prins, har jeg ingen tro på at det skal gå knirkefritt da heller. RUTINER vil bli et stikkord hos oss da, og det er noe vi må bli flinkere til.

Storebror Jørgen, som er den som gleder seg aller mest til lillebror ankommer verden, har allerede store planer om hvordan han skal hjelpe mamma på morgenen: Lage nisten sin selv. Så dette måtte jo prøves ut i dag:Resultatet er det ingen ting å si på. Men valg at pålegg, rot på kjøkkenbenken etc kan jo diskuteres. Uansett, vi kom oss i barnehagen & guttene fikk niste.
 I dag har forresten mannen dratt på guttetur til Sverige for å besøke gamle fotballkompiser fra tiden da han selv trillet ball hos søta bror. Så da er det bare for mor å gå i gang med maling av trappen.

Ha en fin fin fredag!!

torsdag 23. september 2010

Handle på budsjett..

Jeg har aldri vært noen flink "katalogshopper. Jeg husker tidligere når vi var mindre, og det var mamma som handlet til oss. Da prøvde hun seg av og til på kjøp via ulike kataloger, men det endte stort sett alltid med at vi sendte det tilbake. Det var flott på bildene, men så ikke ut i virkeligheten. Jeg tror det er noe som har hengt med meg siden, og at jeg derfor har vært skeptisk når kataloger detter ned i postkassen min. Men ei venninne av meg er flink på det, og hun har alltid så mye fint. Ofte når jeg spør hvor hun har handlet, så er det på ELLOS. Så i dag, etter en liten titt inne på deres nettsider,  fant jeg ut at de faktisk har en del rimelig & fint som enkelt kunne ha kostet det dobbelte i en eller annen flott butikk. Bare ta en titt....

Vinn vinn vinn

Inn på bloggen " mer enn bare ord" kan du nå være med i trekningen av en annerledes stelleveske fra WILLVIN  OF SWEDEN.  Rebekka Mæla som har denne fine bloggen kommer til å trekke ut en vinner av en stelleveske til verdi av 1095 SEK  allerede 1. oktober. Så har du ikke vært innom bloggen  hennes, burde du absolutt gjøre det nå!! Et strålende alternativ til de mange etter min mening kjedelige stelleveskene!!

For å sjekke ut hele sortimentet til Willvin  bør du ta en titt på nettsiden deres http://www.willvin.seSveisen liten kar

I går var eldstemann hos frisøren. Han måtte trimme sveisen litt, så ikke den var i veien for fotballsparkingen. Jørgen er en bestemt ung mann på 5, 5 år, og vet akkurat åssen han vil ha det. Så han gav klar beskjed til frisøren at han skulle hvertfall ikke bli skalla, ei heller klippe det kort.  Frisørbesøket gikk som en drøm.Strålende fornøyd med å beholde det meste av de lyse lokkene bar det rett ut i fotballbingen igjen.
Neste uke er det min tur til å friske opp frisyren. Det gleder jeg meg til.
Nå skal jeg nyte en god kopp  kaffe latte, før jobben kaller & jeg må begynne å bidra til morgendagens avis.


onsdag 22. september 2010

En liten titt inn på kjøkkenet

Vi har åpen kjøkken løsning inn mot spisestue/stue. I dag har jeg knipset noen bilder som viser hvordan vi har det .

Her liker begge våre små prinser og kokkelere når de  får muligheten til å hjelpe til, eller bare tar saken i egne hender. Så det er IKKE alltid det er like ryddig som akkurat i dag,
Takk for fine tilbakemeldinger på innlegget om vinterdresser til barn. I morra blir det handlerunde, og forhåpentligvis nye dresser til guttene.
Fin onsdagskveld ønskes alle.

Hvilken vinterdress får barna deres?

Jeg har i alle år ( nå hørtes jeg kanskje gammel ut her..hehe, men de fem siste årene da...siden eldstemann er 5 år) sverget til Reima dress til guttene våre. Og jeg har vært veldig fornøyd med dem. Og stort sett alle venninne har også holdt seg til denne typen.Men nå synes jeg det er så mye forskjellig barna i barnehagen går rundt med, og flere av venninnen mine har i år kjøpt både dress fra Lego, Troll og Friends, Helly Hansen og så videre.  Tenkte jeg ville høre med noen av dere der ute hva dere kler barna deres i?  Jeg har to gutter, en på 5, 5 år og en på 20 mnd. Begge to er barnehagebarn og trenger ny dress!! & 

Blir kjempeglad om dere deler erfaringene deres med meg!! Dette gjelder for øvrig også vintersko til barna! En glad onsdag ønskes alle!

tirsdag 21. september 2010

Hjemme hos oss

Ser stuen slik ut nå etter at den gamle sofaen ble byttet ut. Når man bytter sofa sånn så er det alltid noe som blir feil synes jeg. I vårt tilfelle kunne jeg tenke meg et annet teppe og et nytt bord.  Teppet ser myyye gulere ut på bildet enn det egentlig er, men tror likevel er annet teppe ville gjort seg bedre. Men det får vi ta etter hvert. Jeg er hvert fall veldig fornøyd med å bli kvitt hjørnesofaen.

Ny sofa på plass!

Endelig kom sofaen vi har ventet på x- antall uker. En lys grå drøm av en 3- seter & en 2- seter.  Tidligere hadde vi en mørkegrå hjørnesofa i stua. Men jeg ble aldri helt fortrolig med den, så da sjansen til å bytte den ut bød seg, var jeg ikke sen om benytte sjansen.
Sånn har det altså blitt oppe i stua nå, og jeg er veldig fornøyd. Må nok gjøre noen putegrep etter hvert, for disse putene passet kanskje best i den mørke sofaen. Eller hva synes dere? ( og bordet skulle jeg gjerne ha byttet ut....)

Jeg skal sette sammen litt flere bilder fra stuen som jeg legger ut senere i dag!
Enn så lenge, NYT SOLA dere som har den. Det har i alle fall jeg tenkt å gjøre!!!
Glad tirsdag !

Oppskriften på SPELTBRØD

Jeg har fått noen henvendelser på mail av lesere som lurer på oppskriften på Speltbrødet naboen kom med på døra i søndag. Nå har jeg fått oppskriften, og deler selvsagt den med dere.
mandag 20. september 2010

Spennende pakke i posten

I dag fikk jeg endelig hentelapp i postkassen til en pakke jeg har ventet lenge på. Jeg har nemlig fått skuespiller & billedkunstner Knut Husebø til å lage en akvarell av minsten vår William. Vi har gjort det samme med eldstemann Jørgen, og vi ville så gjerne ha samme av lillebror

Her er bildet vi ville han skulle ta utgangspunkt i. Ganske likt det vi har av storebror, men det er også meningen.

Og her er resultatet. Litt vanskelig å se hvordan det ble i fargene kanskje, for jeg hadde ikke min beste fotodag i dag. Men vi er strålende fornøyd med resultatet, og gleder oss til å få småen opp på veggen han også.  Skal ned til byen i morra og levere det inn på et rammeverksted.
PS!! Den nye sofaen er for øvrig på plass & jeg lover å dele bilder fra "den nye stua" i morgen.